Barnen behöver oss och vi måste agera!

Child Protect Thaland

Child Protect Thailand är en ideell och icke vinstgivande familjeprojekt som startades efter att vi varit på semester i Thailand och sett hur många som lever där i misär och fattigdom. Men då jag Thomas som är pappan i familjen har Thailänsk bakgrund och vuxit upp där i 8 år, så fanns det flera skäl till att vi startade detta!

Så efter några resor till Thailand så har vi alla blivit mer eller mindre engagerade och ville göra något för att hjälpa och ge tillbaka. Vi gjorde det lilla vi kunde när vi åkte runt på vår semester, mest genom att handla av de små gatuhandlarna och även de som gick runt och sålde saker. Till och med vår minsting som när han var 6 år, ville stödja genom att handla från samma tuggummiförsäljerska på en av gatorna vi alltid gick på.

Det är inte bara att dra igång, jag är själv väldigt skeptiskt till andra organisationer och om de verkligen hjälper som de säger. Det lär vara lika svårt om inte svårare att få andra att tro på vårt projekt och vår vision med Child Protect Thailand. Så vi började enkelt och småskaligt med egna medel och samlade ihop det vi kunde avvara för att kunna skicka till något projekt som var i behov. Efter att min frus syster varit i Thailand som volontär på ett center/barnhem blev det fart. Nu visste vi vilka som var i behov av hjälp och nu hade vi svart på vitt på vad som de behövde mest. Med det så skickade vi små postpaket med kläder och hygien artiklar till barnhemmet som ligger vid Amphawa ca 2 timmar från Bangkok.

Nu ville vi ta det till en ny nivå och därmed började jag fundera på hur och vad vi skulle kunna göra för att bredda det. Det var nu Child Protect Thailand började ta form, började med att starta en liten sida på facebook med samma namn och bjöd in några vänner. Det blev snabbt en massa frågor och många ville hjälpa oss med det som de kunde och några ville engagera sig ännu mer. Men för att kunna få idéer så började jag söka runt mer efter olika projekt som startats i mindre skala på samma sätt som Child Protect Thailand. Det blev många influenser och också projekt som vi vill kika närmare på och kanske samarbeta med. Detta blev också det som gjorde att jag bestämde mig för att skapa den här sidan. Här kommer ni då att kunna få ta del av det som vi kommer att göra och de projekt vi vill stödja. Ni kommer att kunna läsa om de olika projekten och kunna lätt skaffa er egen uppfattning om dem. Det kommer också att kunna doneras till vårt projekt eller direkt till de projekt vi skriver om här. Men som sagt är detta precis i startgropen och jag hoppas ni har överseende med att vi inte hinner att informera om allt. Vi hoppas att ni vill hjälpa oss att hjälpa och att nå våra mål och visioner med eget center och barnhem/skolprojekt i Thailand.

Stort tack på förhand från oss på Child Protect Thailand!

Klicka på bilden om du vill boka hotell i Thailand

38,026 total views, 3 views today


Leave a Reply

Sponsors