Barnen behöver oss och vi måste agera!Fantastiska Kru Nuannoi Timkul eller ”Kru Noi” växte upp i en fattig familj, så hennes erfarenhet gjorde att hon hade förståelse för barn i fattigdom som inte har några chanser att studera eller för att tjäna sina grundläggande behov. Kru Noi avser att hjälpa dessa barn att klara kriser i livet och växa upp till värdefulla resurser för samhället i framtiden. Därför har hon tillbringat sitt liv att hjälpa dem utan att ge upp oavsett vilka hinder eller påfrästningar hon möter.

KORT OM: Kru Noi började hjälpa barn 1980 när hon fick en stroke som påverkade hennes ben och var tvungen att vila på hennes lilla hus i Soi Ratburana 26, Thonburi. Detta gjorde att hon såg arbetarnas barn som lekte på fälten utan någon chans att studera på grundnivå på grund av fattigdom och avsaknad av nödvändiga dokument såsom födelseattester och husregistrerings papper. Kru Noi beslutade att använda sitt hus som en plats för barnen, att ge mat till dem och att lära dem att läsa. Sedan dess har hennes extrema generositet blivit omtalade, och många människor tog sina barn för att leva med henne trots Kru Noi hade massiva utgifter att täcka som för mat och andra hyra med mera.

Sedan 1980 har Kru Noi hjälpt ca 800 utsatta barn, barn med fängslade föräldrar och hemlösa barn har nu en chans till utbildning. Nu på Ban Kru Noi, finns det totalt 128 barn i åldrarna mellan 6 och 18 år. 98 av dem studerar på skolan. Resten är mycket små barn och barn med flera funktionshinder. Många av dessa barn gå hem på natten medan andra lever på Ban Kru Noi och i husen som hyrs av Kru Noi.

I Ban Kru Noi, det finns bara 10 anställda, 4 lärare och 6 stödpersonal som arbetar i 2-skift. Kru Noi jobbar inte bara med Ban Kru Noi utan samarbetar med många andra stiftelser och organisationer som Sithasinee Foundation, Srinartsiam Skola och Sriwara School i Bangkok och i andra provinser.

Vi på Child Protect Thailand skall göra ett besök hos Ban Kru Noi och se vad vi kan hjälpa henne med. Och även försöka lära känna barnen och ge dem lite kläder och andra förnödenheter. Vi hoppas också att ni kommer att hjälpa oss att hjälpa Ban Kru Noi, kanske vi kan ordna ett volontär program för de som är intresserade!

Med vänliga hälsning, Child Protect Thailand teamet

21,851 total views, 3 views today


Leave a Reply

Sponsors